כידוע, כמות המשכנתאות שנוטלים הישראלים עולה בהדרגה מדי שנה, גם מבחינת הסכומים. יתר על כן, הציבור נעשה יותר חכם ומודע להבדלים שבין יועץ משכנתא אובייקטיבי ונטול פניות, ובין "יועץ המשכנתא" של הבנק. על כן, הביקוש לשירותיהם של יועצי משכנתאות רק עולה בהתמדה עם השנים. ואולם, גם ההיצע עולה ובכל עת נכנסים לשוק יועצים חדשים שסיימו קורסים כאלו ואחרים, מה שאומר תחרות די גבוהה. לכך מצטרפות סוגיות נוספות כגון עליית ריבית בנק ישראל ושינויים ברגולציה, המובילים לעיתים לקיפאון או ירידה מסוימת בביקוש. על כן, ייצוב עסק מצליח ורווחי לאורך זמן בתחום ייעוץ המשכנתא אינו משימה פשוטה כלל ועיקר, ולשם כך חשוב לפנות לקבלת ייעוץ עסקי ליועץ משכנתאות.
סוגיות ואתגרים בניהול עסק מצליח לייעוץ משכנתאות
מדי חודש נסגרות בישראל יותר מאלף עסקאות משכנתא, כאשר הסכומים הממוצעים עולים ונושקים נכון להיום למיליון שקלים. כאמור, הציבור בישראל גם הצליח להפנים, לאחר שנים ארוכות, שפקידי הבנק אינם בבחינת יועצים אובייקטיביים ורואים את טובת הבנק הרבה לפני טובת הלקוח. המשמעות היא שבהחלט יש מקום ליועצי משכנתאות בישראל, וקיימת לפחות על הנייר אפשרות לבנות עסק מכניס.
עם זאת, בדומה לתחומים אחרים העלייה בביקוש מביאה גם לעלייה בהיצע, כאשר בכל עת מתקיימים קורסים לייעוץ משכנתאות בני מספר חודשים במכללות ובתי ספר שונים, ועוד מאות יועצים מצטרפים לשוק מדי חודש. גם חברות ויועצים וותיקים יחסית בתחום, ובוודאי הטריים יחסית, צריכים להיאבק בתחרות לא פשוטה, שמשמעה שיש לבחון, להסיק מסקנות ולנקוט צעדים בתחומים מגוונים.
כך למשל, יועץ משכנתאות צריך להחליט לגבי סוגיית התמחור, אשר משקפת בצורה נאמנה הן את ניסיונו, את המוניטין שלו, הן את שאיפות הרווח, הן את התמחור המקובל בשוק, הן את הקהלים שאליהם הוא פונה, ועוד שורה של פרמטרים – כגון ההוצאות השוטפות. בנוסף, יש להחליט האם מתמקדים בפלחי אוכלוסייה מסוימים כמו משכנתאות יחסית גבוהות או מסורבי משכנתאות, האם כדאי לעבור קורס נוסף בתחום מקביל כמו בגיוס אשראי, האם להציע חבילות שונות כמו מסלול קצר וחלקי או מסלול מלא, האם לקחת עוד קורס המאפשר לעמוד בבחינה של התאחדות יועצי המשכנתאות לקבלת תעודה של יועץ משכנתאות מורשה.
כמו כן, כדאי לבחון את האפשרויות לשיתופי פעולה עסקיים, למשל עם סוכנויות ביטוח ופאמילי אופיס, ואיך משפרים קשרים עם מנהלי סניפים ופקידי משכנתאות. כמובן שחשוב להיות כל הזמן עם היד על הדופק לגבי קידום הפרסום מפה לאוזן, עליו מתבססים לא מעט יועצי משכנתאות, תחילה עם מכרים ובני משפחה ולאחר מכן עם התרחבות מעגל הלקוחות. עם זאת, ברור שכדאי לבחון גם את האפשרויות השונות להשקעה בפרסום, בין אם באמצעות הרשתות החברתיות, אתר האינטרנט או גוגל ממומן וכדומה, לצד השתתפות בקבוצות נטוורקינג.
אל כל זאת מצטרף המענה השוטף ללקוחות והניהול הפיננסי של העסק. אמנם, אדם שבחר בתחום של ייעוץ משכנתאות, בין אם הגיע כבר מתחום נושק ובין אם הוא חדש לגמרי בתחום, לרוב מביא איתו ראש מתמטי וכלים שרכש לאורך שנים או בקורס שלקח. עם זאת, לעיתים קרובות כשהדברים מגיעים אל הניהול הפיננסי של העסק עצמו, הדברים אינם מתנהלים על הצד הטוב ביותר, וללא תשומת לב ישנן הוצאות מיותרות, שירותים שאינם מספיק רווחיים, והכסף שנמצא בחשבון בסופו של יום נמוך יותר מהצפוי והרצוי. בכל הנושאים הללו ועוד רבים נוספים נועד לסייע ייעוץ עסקי ליועץ משכנתאות.
מה כולל ייעוץ עסקי ליועץ משכנתאות
ייעוץ עסקי ליועץ משכנתאות אינו חייב להיות מאוד ממושך. הוא מתחיל בפגישה בה סוקרים את כלל ההיבטים של העסק, כגון ההכשרה שלכם, הקהלים שאליהם אתם מכוונים, המיקום של המשרד, שירותים שניתנים אונליין, הדוחות של רואה החשבון, כל הפן השיווקי, שיתופי פעולה עסקיים, עובדים נוספים, שאיפות התרחבות לעתיד, הלוואות שנטלתם, התוכנית העסקית הנוכחית, ועוד הרשימה ארוכה.
בתוך כך, היועץ העסקי יצלול אל כל הקשור אל הפן הכלכלי של העסק, על מנת לבחון את הרווחיות האמיתית, מעבר לזו שמשתקפת בדוחות של רואה החשבון ויכולה לא פעם לבלבל. למעשה, כבר בשלב הזה היועץ העסקי כבר יוכל לתת לכם תמונה אובייקטיבית ומקיפה העסק, לרבות הבעיות ונקודות התורפה שלכם בהשוואה למתחרים ובכלל, נקודות הכוח שלכם וההזדמנויות הפתוחות בפניכם, וכן הלאה. עם זאת, לא מדובר בתובנות והמלצות שהיועץ העסקי זורק סתם כך, אלא בשלב הבא מוזגים אותן לתוך תוכנית עסקית מסודרת.
יש לציין שאם מדובר ביועץ עסקי העושה את צעדיו הראשונים ומתכוון לפתוח עסק חדש בתחום, הייעוץ העסקי יתחיל בבדיקת היתכנות כלכלית. זוהי בדיקה הסוקרת את כלל ההיבטים הנדרשים לצורך הקמת העסק, החל במיקומים אפשריים למשרד (בבית, בחוץ), דרך העלויות הצפויות בשלבי ההקמה וההרצה, כל נושא הפרסום, ועד למקורות המימון הקיימים והאפשריים. המטרה של הבדיקה היא לעזור בהחלטה, האם שווה ללכת על הקונספט כפי שתוכנן, או אילו שינויים כדאי לבצע על מנת לזרז ולהגדיל את הרווחיות. ושוב, גם כאן הנתונים נמזגים אל תוך תוכנית עסקית מפורטת.
תוכנית עסקית ליועץ משכנתאות
למעשה, תוכנית עסקית ליועץ משכנתאות מהווה את ליבו של תהליך הייעוץ העסקי. בשלב זה מעבירים את ההמלצות והתובנות אל המציאות ועולם המעשה, תוך הגדרה ברורה של יעדים וצעדים ישימים וריאליים שיובילו להשגתם. לדוגמא, התוכנית העסקית עשויה לכוון לשינויים בתמחור, לניצול מיטבי של ערוצי פרסום ושיווק, להרחבת אוכלוסיות היעד, ליצירת שיתופי פעולה עם גורמים אחרים, ועוד.
התוכנית העסקית תפרט את הצעדים שיש ליישם ואת השינויים המתבקשים, ועימה תדעו בדיוק היכן אתם נמצאים כיום, לאן אתם רוצים להגיע בתקופה של השנה – שנתיים הקרובות, ומה עליכם לעשות כדי להגיע לשם. כלומר, זוהי תוכנית עבודה מקצועית וסדורה המאפשרת להשיג בביטחון ובהדרגה את המטרות המבוקשות, בעוד היועץ העסקי מלווה אתכם ביישומה, תומך בקבלת החלטות ובמעקב אחר התוצאות בפועל.
לפרטים נוספים בנושא ולקביעת פגישת ייעוץ ללא עלות וללא התחייבות, פנו אלינו בטלפון 035377088 או בווטס אפ או בהודעה.