לדבר עם יועץ עסקי בכפר סבא לפני שנכנסים לשותפות
חושב להקים עסק קטן? חבר הציע לך להיכנס "בשותף"? זו באמת הצעה מפתה ויכולים להיות לה יתרונות רבים בהתחלת ובהמשך הדרך. אבל אם אתה קורא את השורות האלה אתה בוודאי גם מודע לכך שיכולים להיות חסרונות. יועץ עסקי בכפר סבא יעזור לך להבין האם שותפות באמת מתאימה לך, באיזה סוג של שותפות לבחור, והאם השותף המסוים הזה הוא הנכון עבורך. מלבד זאת, היועץ יסייע לך בכל השלבים החשובים של בדיקת כדאיות ותכנון העסק, הקמתו והרצתו, ויעמיד לרשותך ניסיון רב מהשטח וידע כלכלי מעמיק.
למה בכלל לקחת שותף?
כי זה הרבה יותר קל ונוח. בתור בעל עסק יהיה לך סדר יום עמוס מאוד עם הרבה מטלות שוטפות, אחריות והחלטות גדולות וקטנות שצריך לקבל. שותף עוזר לך לשאת בנטל הזה שמתחלק לשניים, גם מבחינת הזמן הפנוי, גם מבחינת עושר הרעיונות, גם מבחינה פיננסית וגם מבחינת האחריות. בנוסף, אם תדעו לחלק נכון את התפקידים בעסק בהתאם לנקודות הכוח והיתרון של כל אחד, תוכלו לצאת מורווחים. לדוגמא, ייתכן שאתה אשף במכירות ואילו השותף שלך מבין טוב בפיננסים, לכן כל אחד מהתחומים החשובים הללו יקבל מענה מיטבי בניגוד למצב בו אתה מתמודד עם הנושאים האלו לבד.
אז מה הבעיה?
לכאורה אין בעיה. הרי מדובר במכר ואפילו בחבר שלך, ויש לו כמה יכולות לא רעות שמחפות על החולשות שלך. הוא נותן לך ביטחון ומקל על הדאגות והנטל, וגם יהיה נחמד לעבוד ביחד. רק יש בעיה קטנה: אתם שניים! אז כדי שהעסק יהיה רווחי ומשתלם הוא גם צריך להרוויח פי שתיים. אם החבר שלך כבר בעל עסק בתחום דומה או משיק לשלך ויש לו לקוחות שהוא יכול להביא – הדבר בהחלט יכול לעבוד. אבל אם לא – חשוב להבין בדיוק איך העסק מכפיל את המחזור שלו והאם הדבר בכלל אפשרי. עוד בעיה שמתגלה גם במשפחות הכי טובות, היא שזוגיות עסקית היא לא גן של שושנים. באותה המידה שהעבודה המשותפת יכולה להיות פורייה מבחינת קבלת החלטות, פתרונות ואסטרטגיות, כך עם הזמן מתגלעים חילוקי דעות שעלולים לעלות על פסים צורמים ולפגום קשות בהתנהלות העסק – במיוחד בתקופות של האטה כלכלית. אז יכול להיות שאתם ממש חברים טובים אבל שותפות עסקית וחברות הם עולמות שונים מאוד, ולמעשה דווקא החברות המוקדמת עלולה להוביל לסיבוכים רגשיים במקום שבו הם לא מתחייבים.
אז לקחת את השותף או לא?
לפני שאתה הולך על זה, בוא לפגישה עם יועץ עסקי בכפר סבא. במילים "הולך על זה" הכוונה אינה רק לשותף אלא לעסק בכללותו. אחת השגיאות הקשות היא לזרום עם החלומות היפים מבלי לבצע בדיקת כדאיות כלכלית. קודם כל בוא לבד לפגישה ותראה אם יש בכלל היתכנות כלכלית למיזם.
אם יש, אפשר להזמין את השותף הפוטנציאלי לפגישות הבאות ולבדוק את ההתאמה. היועץ יעלה בפניכם תרחישים שונים בעסק, כמו ההתנהלות היומית כפי שכל אחד רואה אותה, השימוש ברווחים עתידיים, כיצד מתנהלים בעת מצוקה כלכלית, מהן המשכורות שתמשכו, כמה כספים אתם מכניסים, כמה שעות עבודה כל אחד תורם, וכדומה. מדובר בתרחישים ריאליים המבוססים על ניסיונו של היועץ כמנהל עסקים בשטח, חלקם אופטימיים וחלקם פסימיים.
במידה שהסימולציות מראות על הסכמות והתאמה, ניתן לעבור לכתיבת הסכם השותפים שמתייחס בין היתר לסעיפים שהופיעו בסימולציה, למנגנון קבלת ההחלטות, למנגנוני בוררות, לנסיבות המובילות לפירוק, למכירת החלק בשותפות, להכנסת שותף נוסף, ועוד.
לסיכום
כדאי להיעזר ביועץ עסקי לפני חתימה על הסכם שותפות וכניסה לשותפות עסקית. יועץ עסקי טוב ידע להכווין בשיקולים והאם זו תוכנית טובה, וידע לסייע בתיאום ציפיות עסקי עוד לפני הפן המשפטי.
לפרטים נוספים בנושא ולקביעת פגישת היכרות ללא התחייבות, פנו אלינו בטלפון 035377088 או בווטס אפ או בהודעה.